3 ябълки – само толкова ви делят от най-вкусното ябълково изкушение на

...
3 ябълки – само толкова ви делят от най-вкусното ябълково изкушение на
Коментари Харесай

Имате ли три ябълки? Тогава вадете яйцата и вземете акъла на фамилията с най-вкусното ябълково изкушение на годината:

3 ябълки – единствено толкоз ви разделят от най-вкусното ябълково изкушение на годината! Този ябълков сладкиш е необикновено апетитен и благоуханен. А самата рецепта е толкоз бърза и лесна за подготвяне, че даже дребни деца могат да се оправят. Просто смесваме всички съставки и пъхаме резултата във фурната. Отличен десерт към кафенцето или чая, с който ще изненадате прелестно всички вкъщи. Прекрасна опция на класическата шарлота и австрийския щрудел. Ето и рецептата за лесния и бърз сладкиш с ябълки :

Лесен и бърз сладкиш с ябълки

Продукти:

2 яйца

3 ябълки

130 гр. прясно мляко

90 гр. захар + 20 гр захар

180 гр. брашно

25 гр. масло

10 гр. ванилова захар

1,5 чаена лъжичка бакпулвер

щипка сол

Приготвяне:

Отделете жълтъците от белтъците. В бездънен съд смесете жълтъците със захарта (90 гр.) и разбъркайте благодарение на бъркалка, до момента в който се получи светла примес.

След това прибавете щипка сол, прясното мляко, разтопеното масло, брашното, смесено с бакпулвера, и разбъркайте до гладка примес.

Разбийте белтъците в обособена купа на въздушна пяна. След това постепенно прибавете ванилова захар и разбийте, до момента в който се образуват твърди върхове.

Смесете тестото с разрушените белтъци, като внимавате да не спадне размерът. Пригответе тавичка с диаметър 22 сантиметра, покрийте дъното с хартия за печене и от горната страна намажете с растително масло. Сега разпределете тестото отмерено във формата. Нарежете обелените ябълки на филийки и ги подредете красиво върху тестото. Поръсете захар върху повърхността (останалите 20 грама).

Загрейте фурната авансово на 180 градуса и изпечете сладкиша за не повече от 35-40 минути. Извадете готовия ябълков сладкиш от формата, откакто се охлади, и го нарежете на порции. По предпочитание може да поръсите с пудра захар.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР